Pavlova

cirka 8 portioner
Pavlova
(101)

6 äggvitor
1/2 g salt
5 dl Dansukker Strösocker
2 tsk ättika
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
300 g valfri frukt eller bär

Vispa äggvitor och salt till ett fast skum. Vispa ner 3/4 av sockret och fortsätt vispa tills det är en styv smet. Vänd i vaniljsocker, ättika och resterande socker.

Skär en cirkel ur ett bakplåtspapper, cirka 30 cm i diameter, som fuktas med vatten och läggs på en plåt. Sked upp marängen på papperet men spara en tom kant längst ut. Grädda mitt i ugnen i 100 °C i cirka 1 1/2 timme. Kakan skall vara torr utvändigt men seg inuti.

Tag bort papperet och låt kakan svalna på galler. Vispa grädden fast och lägg uppe på kakan precis innan serveringen. Garnera pavlovan med valfri frukt eller bär.