Pavlovamaräng med halloncurd

cirka 8 portioner
Bjud dina gäster på en smarrig och lyxig pavlovamaräng med halloncurd. En efterrätt som blir en god mix mellan den sötsega pavlovamarängen och den friska halloncurden.
Pavlovamaräng med halloncurd
Betyg: (19st)

Ingredienser

    Pavlova

    • 4 äggvitor
    • 2 1/2 dl Dansukker Strösocker
    • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
    • 1 msk maizena
    • 1 tsk äppelcidervinäger

    Halloncurd

    • 250 g hallon
    • 1 ägg
    • 1 1/4 dl Dansukker Syltsocker
    • 25 g smör, rumstempererat

    Garnering

    • 3 dl vispgrädde
    • färska hallon

    Sätt ugnen på 125 °C.Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt hälften av sockret under vispning. Tillsätt resten av sockret och vaniljsockret efter 5 minuter och vispa sedan ytterligare 5 minuter.

    Rör ner maizena och vinäger. Klicka ut pavlovan på ett bakplåtspapper och bre ut smeten. Grädda i ugnen i ca 1 1/2 tim. Den ska vara seg i mitten. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar.

    Gör halloncurden. Pressa hallonen genom en finmaskig sil. Vispa upp ägget och rör ner i hallonen. Häll smeten genom en finmaskig sil ner i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt syltsocker och låt sjuda under omrörning i 2–3 minuter.

    Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Sätt kastrullen i en skål med kallt vatten och vispa med en elvisp tills halloncurden svalnat av. Häll upp i en väl rengjord burk och ställ i kylen för att svalna.

    Vispa grädden fluffig. Lägg pavlovan på ett fat och klicka på grädden. Skeda över halloncurd och strö över färska bär.

    Receptet är framtaget av

    Dansukker