Pekankolapaj

Njut av en lyxig pekankolapaj med juldoftande kakbotten, len pekannötkola och en maffig chokladtryffel. Allt du kan önska av en pekankolapaj.

ca 12 bitar

1 timme + 2 timmar kyltid

Betyg (2 st)

Ingredienser

Botten
60 g smör
100 g pepparkakor
150 g chocolate chip cookies

Pekannötkola
100 g pekannötter
1 1/2 dl Dansukker Ljust Musocvadorörsocker
1 1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
1 1/2 dl vispgrädde
75 g smör

Tryffel
70 g mjölkchoklad
70 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
1 nypa salt

Garnering
50 g pekannötter
smulorna från botten
frysta lingon

Instruktioner

Smält smör och mixa tillsammans med pepparkakor och chocolate chip cookies. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Fördela blandningen så det blir en tjock kant ända upp till formens slut. Spara lite pajsmulor till dekoration. Ställ pajformen i kylen.

Grovhacka pekannötter och ställ åt sidan. Blanda övriga ingredienser till pekannötkolan i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till 120°C. Rör ner pekannötterna i kolasmeten och häll smeten i pajskalet. Ställ i kylen.

Finhacka chokladen till tryffeln och ställ åt sidan. Koka upp grädde och sirap, tillsätt choklad och salt. Rör till en jämn smet. Häll tryffeln över kolan och ställ i kylen.

Dekorera pekankolapajen med pekannötter, pajsmulor och lingon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.