Pekankolapaj

Njut av en lyxig pekankolapaj med juldoftande kakbotten, len pekannötkola och en maffig chokladtryffel. Allt du kan önska av en pekankolapaj.

ca 12 bitar

PT1H

1 timme + 2 timmar kyltid

Betyg (5 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Botten
60 g smör
100 g pepparkakor
150 g chocolate chip cookies

Pekannötkola
100 g pekannötter
1 1/2 dl Dansukker Ljust Musocvadorörsocker
1 1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
1 1/2 dl vispgrädde
75 g smör

Tryffel
70 g mjölkchoklad
70 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
1 nypa salt

Garnering
50 g pekannötter
smulorna från botten
frysta lingon

Instruktioner

Smält smör och mixa tillsammans med pepparkakor och chocolate chip cookies. Tryck ut blandningen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Fördela blandningen så det blir en tjock kant ända upp till formens slut. Spara lite pajsmulor till dekoration. Ställ pajformen i kylen.

Grovhacka pekannötter och ställ åt sidan. Blanda övriga ingredienser till pekannötkolan i en tjockbottnad kastrull. Låt koka till 120°C. Rör ner pekannötterna i kolasmeten och häll smeten i pajskalet. Ställ i kylen.

Finhacka chokladen till tryffeln och ställ åt sidan. Koka upp grädde och sirap, tillsätt choklad och salt. Rör till en jämn smet. Häll tryffeln över kolan och ställ i kylen.

Dekorera pekankolapajen med pekannötter, pajsmulor och lingon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?