Pepparkakor recept - perfekt till glöggen - Dansukker

Pepparkakor

Se vårt recept på riktigt goda traditionella pepparkakor med kristyr. Hitta massor av recept och inspiration på dansukker.se
Pepparkakor
Betyg (5st)

Ingredienser

  • 2 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 2 1/4 dl Dansukker Strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 stort ägg
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald kanel
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bikarbonat

Smält smör, socker och sirap. Rör tills det kallnat. Tillsätt ägget. Lös bikarbonaten i lite vatten och rör ned tillsammans med kryddorna. Tillsätt mjölet. Arbeta samman degen och låt vila över natten. Kavla ut degen tunt och tag ut figurer. Grädda i 200 °C i cirka 8 minuter.

Ladda ned mall

Kristyr
4 dl Dansukker Florsocker
1 äggvita
2 krm ättiksprit

Vispa samman florsocker, äggvita och ättiksprit till en fast, seg smet, helst med elvisp. Garnera pepparkakorna.

 

Se film: Så här gör du kristyr

Receptet är framtaget av

Dansukker

;