Pepparkaksbiscotti

Cirka 40 stycken
Pepparkaksbiscotti
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 1 dl matolja
  • 2 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk mald ingefära
  • 3/4 msk mald kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1/4 tsk mald muskotnöt eller 4 msk pepparkakskrydda

Sätt på ugnen på 175 °C.

Blanda samman olja, socker, ägg och sirap i en stor skål.

Rör ihop mjöl, bakpulver, ingefära, kanel, kryddnejlika och muskot I en annan skål. Blanda ner mjölblandningen i äggblandningen och rör ihop.

Dela degen i två halvor och forma varje halva till en rulle. Lägg rullen på en plåt med bakplåtspapper och platta ut degen lite.

Grädda i ugn i 20 minuter. Ta ut plåten och ställ åt sidan för att svalna cirka 10 minuter.

Skär i 2 cm tjocka skivor på diagonalen. Grädda ytterligare 5-7 minuter på varje sida, eller låt dem torka på eftervärmen i 2 timmar.


Tips!
Spritsa gärna kakorna med mörk smält choklad.

Receptet är framtaget av

Dansukker