Pepparkakscookies

cirka 25 stycken

Betyg (12 st)

Ingredienser

125 g rumsvarmt smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1 msk pepparkakskrydda
1 1/2 dl russin
1 dl finhackad ljus choklad
1 dl hackad eller strimlad mandel

Instruktioner

Vispa samman matfett och de båda sockersorterna. Tillsätt ägget. Blanda samman övriga ingredienser och arbeta in i blandningen. Forma bollar av degen som läggs på plåt med bakplåtspapper. Strö eventuellt på lite hackad eller strimlad mandel. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 12 minuter. Låt svalna på galler. Förvaras torrt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.