Pepparkakscookies med färskostfrosting

- Recept @tovapernu.
I dag bakar jag pepparkakscookies med en len färskostfrosting och hemligheten bakom smaken är Dansukkers svenska ljusa sirap. Sirapen hjälper kakorna att bli sådär perfekt mjuka i mitten och lätt knapriga i kanterna.

Julkakorna
Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Pepparkakscookies
180g Dansukker Farinsocker
200g Dansukker Svenskt Strösocker
60g Dansukker Svensk Ljus Sirap
225g smör
2 ägg
405g vetemjöl
6g salt
5g bikarbonat 
3 g kanel 
3 g kardemumma 
3 g nejlika 
3 g ingefära 

Färskostfrosting 
200 g Dansukker Florsocker
200g smör 
200g färskost
Vanilj 

Instruktioner

Pepparkakscookies
Kör ihop smör, socker & sirap.
Ha i äggen.
Blanda de torra ingredienserna och ha i, kör tills de blir en deg.
Rulla degen till bollar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Baka av i 180 grader cirka 12 min beroende på hur stora du gör. De ska vara fasta i kanten men mjuka i mitten. De kommer att sätta sig när de svalnar.
Låt svalna innan du har på frostingen.

Färskostfrosting 
Vispa ihop florsocker och smör tills de blir riktigt vitt & fluffigt. Det tar cirka 10–15 minuter i en bakmaskin.
Tillsätt sedan färskosten och vispa ihop så allt blandas. Men vispa inte för länge då kan frostingen bli lös.
Bred sedan ut frostingen på kakorna och toppa med lingon.
Sen är det bara att smaka! 

- Recept @tovapernu

Vintersaga och Glögg sour

Juldrycker

Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.

Utbudet av svensk sirap

Sirapsskolan

Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.

Brownie-mix på fin burk

Julens godaste paket

De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.