Ingredienser
25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, rumstempererad
1 dl Dansukker Svensk Vit Sirap
2 ägg
85 g smör, rumstempererat
3 msk pepparkakskrydda
ca 10 dl vetemjöl
1/2 salt
Fritering
1 1/2 dl neutral olja
Glasyr
6-8 dl Dansukker Florsocker
ca 6-8 msk saft från clementin eller vatten
Dekoration
Julströssel
Instruktioner
Smula jäst i en degbunke och tillsätt mjölk. Rör tills jästen löst sig.
Blanda ner sirap, ägg, smör, pepparkakskrydda och hälften av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt salt och ytterligare mjöl och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Degen ska vara lite kladdig.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en 1 cm tjock platta. Stansa ut cirklar med hjälp av t ex ett glas eller annan utstickare på ca 7-8 cm i diameter och sedan ytterligare en mindre cirkel till mitten på ca 2 cm i dimater.
Pensla sparsamt med olja på bakplåtspapper och lägg donutsen där. Täck med bakduk och låt jäsa i 2-3 timmar.
Hetta upp oljan till 175°C och fritera donutsen ca 1 min på varje sida. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Låt svalna helt innan du dekorerar med glasyr och strössel.
Gör glasyren. Blanda florsocker och clementinsaft, ta lite vätska i taget tills du får en bra konsistens. Rör till en jämn glasyr.
Doppa donutsen i glasyren, låt rinna av och strö sedan på strössel.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!