Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins med fluffig frosting och julröda lingon. Baka dessa härliga minimuffins i små dekorativa formar.

ca 24 små muffins

PT55M

ca 1 timme

Betyg (14 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 ägg
2 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl rapsolja
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk kanel, malen
2 krm ingefära, malen
2 krm kryddnejlika, malen
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
75 g frysta lingon
1 tsk majsstärkelse

Frosting
200 g färskost
2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
2/3 dl Dansukker EKO Florsocker

Garnering
frysta lingon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa ihop ägg och socker poröst. Rör ner oljan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

Blanda ihop lingon och majsstärkelse i en skål. Fyll 2/3 av 24 små muffinsformar med pepparkakssmeten och tryck ner lingonen i formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna och förbered under tiden frostingen.

Vispa upp färskost och tillsätt sirap och florsocker. Vispa till en tjock kräm och fyll en spritspåse med valfri tyll. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med frysta lingon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.