Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins

ca 24 små muffins ca 1 timme
Pepparkaksmuffins med fluffig frosting och julröda lingon. Baka dessa härliga minimuffins i små dekorativa formar.
Pepparkaksmuffins
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk kanel, malen
  • 2 krm ingefära, malen
  • 2 krm kryddnejlika, malen
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g frysta lingon
  • 1 tsk majsstärkelse

Frosting

  • 200 g färskost
  • 2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
  • 2/3 dl Dansukker EKO Florsocker

Garnering

  • frysta lingon

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa ihop ägg och socker poröst. Rör ner oljan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

Blanda ihop lingon och majsstärkelse i en skål. Fyll 2/3 av 24 små muffinsformar med pepparkakssmeten och tryck ner lingonen i formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna och förbered under tiden frostingen.

Vispa upp färskost och tillsätt sirap och florsocker. Vispa till en tjock kräm och fyll en spritspåse med valfri tyll. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med frysta lingon.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;