Pepparkaksmuffins

Pepparkaksmuffins med fluffig frosting och julröda lingon. Baka dessa härliga minimuffins i små dekorativa formar.

ca 24 små muffins

ca 1 timme

Betyg (8 st)

Ingredienser

3 ägg
2 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl rapsolja
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk kanel, malen
2 krm ingefära, malen
2 krm kryddnejlika, malen
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
75 g frysta lingon
1 tsk majsstärkelse

Frosting
200 g färskost
2 msk Dansukker EKO Ljus Sirap
2/3 dl Dansukker EKO Florsocker

Garnering
frysta lingon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Vispa ihop ägg och socker poröst. Rör ner oljan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten.

Blanda ihop lingon och majsstärkelse i en skål. Fyll 2/3 av 24 små muffinsformar med pepparkakssmeten och tryck ner lingonen i formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter. Låt svalna och förbered under tiden frostingen.

Vispa upp färskost och tillsätt sirap och florsocker. Vispa till en tjock kräm och fyll en spritspåse med valfri tyll. Spritsa frostingen på muffinsen och garnera med frysta lingon.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.