Pepparkakstårta

Pepparkakstårta är ett roligt pyssel i juletid, och dessutom väldigt gott. Denna pepparkakstårta innehåller både lingonpannacotta, kolafrosting, mjuk pepparkaka och pepparkakshus till dekoration. Toppa gärna tårtan med lingon.

12 bitar

PT1H

ca 2 tim.

Betyg (112 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Uppvispad lingonpannacotta
100 g lingon
2 dl vispgrädde
2/3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Mjuk pepparkaka
3 ägg
2 dl Dansukker Farinsocker
1 1/2 dl rapsolja
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk kanel, malen
2 krm ingefära, malen
2 krm kryddnejlika, malen
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt

Kolafrosting
200 g smetana
2-3 msk dulce de leche
1 msk Dansukker Florsocker

Dekoration
pepparkakor (Ladda ner mallar)
lingon

Instruktioner

Förbered pannacottan. Värm upp lingon och passera genom en finmaskig sil, spara saften. Koka grädde och gelésocker i 2-3 min.

Tillsätt saften och koka 1-2 min. Låt svalna och plasta pannacottan. Ställ i kylen över natten.

Gör den mjuka pepparkakan och sätt ugnen på 175°C. Vispa ihop ägg och socker poröst. Rör ner oljan. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.

Olja in en springform, 18 cm och häll ner smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min. Låt svalna lite och vänd sedan över kakan på galler, täck med bakduk.

Vispa upp pannacottan. Skär kakan till tre bottnar, lägg den understa på ett tårtfat och bred över ett lager pannacotta. Lägg på nästa botten och ett lager pannacotta. Lägg på sista botten.

Vispa ingredienserna till kolafrostingen och lägg i en spritspåse. Bred ett tunt lager runt tårtan och sätt fast pepparkakorna. Toppa med frosting och lingon.

Tips på dekoration. Gör dina egna pepparkakor (Ladda ner mallar) eller köp och pynta med glasyr.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.