Pepparrotssill

Pepparrotssill

1 glasburk ca 30 minuter
Krämig pepparrotssill som passar utmärkt i påsk. Gör din egen sill och smaksätt med pepparrot, äpple och persilja. Denna pepparrotssill passar utmärkt på buffén.
Pepparrotssill
Betyg (0st)

Ingredienser

  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl färskost
  • 2 msk Dansukker Svensk Mörk Sirap
  • 1 lime, saften och skalet
  • 1/2 dl rödlök
  • 3 msk färsk persilja
  • 1/2 äpple
  • 1 förpackning 5-minuterssill, skivad
  • pepparrot, ca 4-5 cm
  • salt
  • vitpeppar

Garnering

  • färsk persilja

Blanda yoghurt, färskost, sirap, limeskal- och saft i en skål. Hacka rödlök, persilja och skölj och skiva ett halvt äpple i tunna bitar. Blanda ihop allt och tillsätt sillbitarna.

Smaksätt genom att blanda ner riven pepparrot, salt och vitpeppar. Lägg pepparrotssillen i en väl rengjord glasburk. Förvara sillen i kylen.

Dekorera med hackad persilja innan servering. Hållbarheten på en öppnad burk är cirka 1 vecka.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;