Persiko och passionsfruktssylt

- Recept Sofia Wood
En underbar sylt att servera till en bit välbärgad Gruyère, Almnäs Tegel eller Taleggio. Du kan också prova att koka med en kvist rosmarin och vaniljstång. Häll upp på vacker burk och skriv en fin etikett så har du en urtrevlig gå bort present nästa gång!

Betyg (3 st)

Ingredienser

0,5 l mogna persikor, urkärnade
2 passionsfrukter
0,25 l Dansukker Syltsocker
1 steriliserad glasburk à 0,5 l

Instruktioner

Skölj och torka persikorna. Kärna ur och skär i bitar, sylten är god om den får vara lite bitig.
Rör ner persikor med urgröpta passionsfrukter och syltsocker i en lite kastrull och koka ca 10 minuter till persikorna doftar aromatiskt. Häll upp i en steriliserad burk och avnjut sedan till ost.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!