Ingredienser
3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
4 medelstora ägg
Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g (2 dl) lingon
Garnering
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Koka upp vattnet och matfettet i en kastrull. Blanda i mjölet och rör tills det släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggen, ett i sänder, och vispa kraftigt, helst med elvisp. Det är viktigt att vispa in mycket luft så att kakorna höjer sig vid gräddningen. Klicka eller spritsa ut runda toppar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. OBS! Öppna inte ugnsluckan. Tag ut kakorna och stick ett hål i sidan med en gaffel och sätt in kakorna i ugnen igen i ett par minuter så torkar de även på insidan.
Vispa grädden och florsockret till fast skum. Blanda i kesella och vaniljsocker. Rör i lingonen. Klipp upp kakorna i ena sidan och fördela fyllningen i kakorna. Dofta över florsocker vid serveringen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär
Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting
Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider
Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass
Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan
I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.