Petits choux med lingonfyllning

Petits choux är ett franskt fluffigt bakverk som du kan fylla med en fyllning av valfri smak. I detta recept fyller du din petit choux med en härlig lingonfyllning.

cirka 25 stycken

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
4 medelstora ägg

Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g (2 dl) lingon

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Koka upp vattnet och matfettet i en kastrull. Blanda i mjölet och rör tills det släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggen, ett i sänder, och vispa kraftigt, helst med elvisp. Det är viktigt att vispa in mycket luft så att kakorna höjer sig vid gräddningen. Klicka eller spritsa ut runda toppar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. OBS! Öppna inte ugnsluckan. Tag ut kakorna och stick ett hål i sidan med en gaffel och sätt in kakorna i ugnen igen i ett par minuter så torkar de även på insidan.

Vispa grädden och florsockret till fast skum. Blanda i kesella och vaniljsocker. Rör i lingonen. Klipp upp kakorna i ena sidan och fördela fyllningen i kakorna. Dofta över florsocker vid serveringen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.