Petits choux med lingonfyllning

Petits choux med lingonfyllning

cirka 25 stycken
Petits choux är ett franskt fluffigt bakverk som du kan fylla med en fyllning av valfri smak. I detta recept fyller du din petit choux med en härlig lingonfyllning.
Petits choux med lingonfyllning
Betyg (0st)

Ingredienser

3 dl vatten
100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
4 medelstora ägg

Fyllning
2 dl vispgrädde
1 dl kesella
1 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
100 g (2 dl) lingon

Garnering
Dansukker Florsocker

Koka upp vattnet och matfettet i en kastrull. Blanda i mjölet och rör tills det släpper kastrullens kanter. Ta kastrullen från värmen. Tillsätt äggen, ett i sänder, och vispa kraftigt, helst med elvisp. Det är viktigt att vispa in mycket luft så att kakorna höjer sig vid gräddningen. Klicka eller spritsa ut runda toppar på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. OBS! Öppna inte ugnsluckan. Tag ut kakorna och stick ett hål i sidan med en gaffel och sätt in kakorna i ugnen igen i ett par minuter så torkar de även på insidan.

Vispa grädden och florsockret till fast skum. Blanda i kesella och vaniljsocker. Rör i lingonen. Klipp upp kakorna i ena sidan och fördela fyllningen i kakorna. Dofta över florsocker vid serveringen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;