Physalismarmelad

Lyxig marmelad på physalis. Servera på nybakat bröd eller till ostbrickan.

Betyg (395 st)

Ingredienser

500 g physalis
2 dl vatten
1 msk färskpressad citronsaft
4 dl Dansukker Syltsocker 

Instruktioner

Skala, skölj och halvera physalisen. Lägg den i en kastrull och tillsätt vatten och citronsaft. Sjud under lock i 5 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i ytterligare 3 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Maräng- och jordgubbstårta

Sommarens alla fester

Bjud på en härlig tårta till sommarens firanden så som nationaldagen, student, skolavslutning, midsommar och alla andra festliga tillfällen.

Syltgrottsglass

Gör din egen glass

Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Rabarber- och jordgubbscheesecake

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Rabarberbubbel

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. 

Fläderpannacotta med limemarinerade bär

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Sylt och marmelad

Läckra recept på sylt och marmelad

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.