Picklad gurka

Snabb och enkel picklad gurka. Servera till grillat kött, gärna lite starkt kryddat.

4 portioner

PT10M

15 minuter + 1 timme i kylen

Betyg (134 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 slanggurka
1 dl färskpressad citronsaft
1 dl vitvinsvinäger
1 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 rödlök
1/2 dl hackad persilja
2 krm salt
2 krm grovmald svartpeppar 

Instruktioner

Skala gurkan, dela den på längden och ta bort kärnhuset. Skär gurkhalvorna i centimetertjocka bitar. Skala, halvera och skiva löken. Lägg gurka, lök och persilja i en serveringsskål.

Blanda samman citronsaft, vinäger och socker och häll över blandningen i skålen. Låt stå minst 1 timme innan serveringen.

Servera till grillat kött, gärna lite starkt kryddat. Om du vill spara den picklade gurkan, lägg den i en steriliserad glasburk. Förvara i kylskåp. Hållbarhet några dagar.

Var alltid noggrann med hygienen när du gör rårörda lingon och använd bara rena redskap och burkar.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.