Pickles

1,5 tim

Betyg (2 st)

Ingredienser

300 g små, späda morötter
200 g små lökar
300 g gurka
100 g små blomkålsbuketter

Lag
2 dl Dansukker Strösocker
3 dl ättiksprit
3 dl vatten
1 tsk gult senapsfrö

Instruktioner

Skala lökarna. Ansa de övriga grönsakerna och skär dem i bitar. Blanda socker, ättika, vatten och senapsfrön till lagen och koka upp. Lägg i löken och morötterna och koka i 4 minuter. Lägg i blomkålen och gurkan och låt det få ett uppkok. Tag upp grönsakerna och lägg dem i varma, väl rengjorda burkar. Koka upp lagen på nytt. Skumma noga. Häll den varma lagen över grönsakerna. Förslut. Förvara svalt. Låt stå ett par veckor för att mogna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.