Ingredienser
Fläder- och citroncurd
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl citronsaft
2 äggulor
1 ägg
3 dl Dansukker Syltsocker
75 g smör, rumstempererat
Kaka
100 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng
5 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
Topping
5 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
valfria bär och ätbara blommor
Instruktioner
Börja med curden. Blanda alla ingredienser förutom smör i en kastrull. Låt sjuda under vispning i 3 minuter. Ställ kastrullen åt sidan och tillsätt smöret i omgångar. Sila genom en finmaskig sil.
Häll upp på en varm, väl rengjord burk och ställ i kylen.
Gör kakan. Sätt ugnen på 150°C, under och övervärme. Klä en plåt, cirka 40 x 40 cm med bakplåtspapper. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt en äggula i taget och rör mellan varje. Tillsätt sedan mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. Rör smeten jämn och bred ut på plåten.
Vispa äggvitor till ett skum. Tillsätt socker och vispa till en hård maräng. Fördela marängen lite ojämnt över bottnen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler och dela kakan på mitten.
Vispa grädde, skölj och skär jordgubbar i bitar. Bred på ett lager grädde över en av bottnarna. Ringla över curd och strö över jordgubbar. Lägg på nästa botten, bred på ett lager grädde och ringla över curd.
Dekorera med valfria bär och ätbara blommor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.
Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!