Ingredienser
Fläder- och citroncurd
1 dl koncentrerad flädersaft
1 dl citronsaft
2 äggulor
1 ägg
3 dl Dansukker Syltsocker
75 g smör, rumstempererat
Kaka
100 g smör, rumstempererat
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor
1 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng
5 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
Topping
5 dl vispgrädde
1 l jordgubbar
valfria bär och ätbara blommor
Instruktioner
Börja med curden. Blanda alla ingredienser förutom smör i en kastrull. Låt sjuda under vispning i 3 minuter. Ställ kastrullen åt sidan och tillsätt smöret i omgångar. Sila genom en finmaskig sil.
Häll upp på en varm, väl rengjord burk och ställ i kylen.
Gör kakan. Sätt ugnen på 150°C, under och övervärme. Klä en plåt, cirka 40 x 40 cm med bakplåtspapper. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt en äggula i taget och rör mellan varje. Tillsätt sedan mjölk. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål och vänd ner i smeten. Rör smeten jämn och bred ut på plåten.
Vispa äggvitor till ett skum. Tillsätt socker och vispa till en hård maräng. Fördela marängen lite ojämnt över bottnen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler och dela kakan på mitten.
Vispa grädde, skölj och skär jordgubbar i bitar. Bred på ett lager grädde över en av bottnarna. Ringla över curd och strö över jordgubbar. Lägg på nästa botten, bred på ett lager grädde och ringla över curd.
Dekorera med valfria bär och ätbara blommor.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.