Pistage- och limekakor - Recept

Pistage- och limekakor

80 stycken 1 timme + 1 timme i kylskåpet
Dessa pistage- och limekakor är försvinnande goda. Spröda småkakor med smak av pistagenötter och lime. Förbered en kakdeg och förvara i frysen till nästa besök.
Pistage- och limekakor
Betyg (3st)

Ingredienser

  • 300 g smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 dl havremjöl (mixade havregryn)
  • 100 g oskalade pistagenötter (mixade)
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 6 1/2 dl vetemjöl
  • Skal från 1 1/2 lime

Vispa smör, rörsocker, havremjöl, de mixade pistagenötterna och salt. Tillsätt ägget och därefter mjölet och limeskalet. Kyl degen i cirka en timme.

Sätt ugnen på 180°C. Dela degen i två och kavla ut första delen till cirka 5 mm och ta ut små kakor med kakformar, cirka 6 cm i diameter. Baka kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 min.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;