Ingredienser
100 g pistagenötter (när pistagenötterna är oskalade)
1 dl havremjöl
300 g smör, rumstempererat
2 1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 tsk salt
1 ägg
6 1/2 dl vetemjöl
Skal från 1 1/2 lime
Instruktioner
Väg upp till 100 gram oskalade pistagenötter. Skala nötterna och mixa. Tillsätt havregrynen och mixa tillsammans med nötterna.
Vispa smör, rörsocker, havremjöl, de mixade pistagenötterna och salt. Tillsätt ägget och därefter mjölet och limeskalet. Kyl degen i cirka en timme.
Sätt ugnen på 180°C. Dela degen i två och kavla ut första delen till cirka 5 mm och ta ut små kakor med kakformar, cirka 6 cm i diameter. Baka kakorna i nedre delen av ugnen i cirka 8-10 min.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!
Bjud på frasiga våfflor
Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.
Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Citrusmarmelader
Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.
Ljuvlig choklad
Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.