Pistagebollar med rosenvatten

Pistagebollar med rosenvatten

cirka 25 stycken
Gör ett lite annorlunda godis, pistagebollar med rosenvatten. Dessa pistagebollar är ett spännande recept gjort på överbilen sockerkaka och mer därtill.
Pistagebollar med rosenvatten
Betyg (0st)

Ingredienser

100 g skalade pistagenötter + lite extra till dekoration
90 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
finrivet skal från en citron, gärna obesprutad
3 dl riven sockerkaka
1–2 msk rosenvatten

Skala pistagenötterna och hacka dem i småbitar, för hand eller i matberedare.
Rör smör smidigt med socker och citronskal.
Tillsätt sockerkakan och 3/4 av pistagenötterna och blanda till en jämn och kladdig deg. Smaka av med rosenvatten.
Ställ in degen i kylen minst 30 minuter.
Forma till små bollar och rulla i hackade pistagenötter.
Ställ tillbaka i kylen tills de ska avnjutas.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;