Ingredienser
100 g savoiardikex
Kaffelag
2 dl starkt kaffe
0,5 dl amarettolikör (eller mörk röm)
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Mascarponekräm
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
0,5 dl amarettolikör (eller konjak)
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 g pistagekräm
3 äggvitor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
Montering
pistagenötter, hackade
Instruktioner
Börja med kaffelagen. Blanda samman alla ingredienser till kaffelagen. Lagen är redo när sockret lösts upp.
Gör mascarponekrämen. Vispa ihop äggulor, mascarpone, pistagekräm, vaniljpulver och likör till en slät smet.
Vispa i en annan bunke upp äggvitorna fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret lite efter hand under vispning tills smeten är fast och blank. Vänd ner äggvitevispet i äggkrämen med hjälp av en slickepott.
Montering
Börja med ett lager kex som du blötlagt i lagen och toppa sedan med kräm. Varva med ett eller två lager till med doppade kex och avsluta med kräm. Ställ i kylen i minst 3 timmar, helst till dagen efter.
Vid servering toppar du med pistagenötter.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Julens småkakor
Julens kakor är så mycket mer än pepparkakor! Klassiska småkakor med en julig twist passar perfekt till julfikat på dukat fat eller som små julklappar för den pysslige. Eller varför inte låta dem vara en del av julpyntet i vackra burkar och skålar.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.