Pistagetiramisu i glas

- Recept köket.se
En totalt beroendeframkallande dessert som är busenkel att göra. Imponera på gästerna året om med denna ljuvliga dessert!

4 portioner

PT30M
PT0M
Desserter

30 min + kyltid

Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

100 g savoiardikex

Kaffelag
2 dl starkt kaffe
0,5 dl amarettolikör (eller mörk röm)
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Mascarponekräm
4 äggulor
2 burkar mascarpone (à 250 g)
0,5 dl amarettolikör (eller konjak)
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 g pistagekräm
3 äggvitor
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker

Montering
pistagenötter, hackade

Instruktioner

Börja med kaffelagen. Blanda samman alla ingredienser till kaffelagen. Lagen är redo när sockret lösts upp.

Gör mascarponekrämen. Vispa ihop äggulor, mascarpone, pistagekräm, vaniljpulver och likör till en slät smet.

Vispa i en annan bunke upp äggvitorna fluffigt med elvisp. Tillsätt sockret lite efter hand under vispning tills smeten är fast och blank. Vänd ner äggvitevispet i äggkrämen med hjälp av en slickepott.

Montering
Börja med ett lager kex som du blötlagt i lagen och toppa sedan med kräm. Varva med ett eller två lager till med doppade kex och avsluta med kräm. Ställ i kylen i minst 3 timmar, helst till dagen efter.
Vid servering toppar du med pistagenötter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.