Pitabröd

8 stycken

Betyg (8 st)

Ingredienser

15 g jäst
2 1/2 dl 20° vatten
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk Dansukker Vit Sirap

Instruktioner

Blanda jäst och vatten i en stor skål och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap och salt. Arbeta in mjölet, lite i sänder och arbeta degen kraftigt i 10 minuter. Tillsätt oljan och blanda igen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den kraftigt i 5 minuter. Lägg tillbaka degen i skålen och täck den med smord folie. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 lika stora bitar som bakas ut till bollar. Låt vila i 5 minuter. Forma därefter bollarna till platta ovaler ca 1/2 cm tjocka. Dofta över lite vetemjöl och täck över med handdukar. Låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på knappt 250° och sätt in en plåt. Lägg bröden på plåten och grädda i 6 minuter. Låt svalna på galler innan de rullas sin i handdukar. Pitabröden är bäst ljumna.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.