Ingredienser
2 1/2 dl 20° vatten
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk salt
1 msk olivolja
1 msk Dansukker Vit Sirap
Instruktioner
Blanda jäst och vatten i en stor skål och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap och salt. Arbeta in mjölet, lite i sänder och arbeta degen kraftigt i 10 minuter. Tillsätt oljan och blanda igen. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den kraftigt i 5 minuter. Lägg tillbaka degen i skålen och täck den med smord folie. Låt jäsa i 1 1/2 timme. Tag upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 lika stora bitar som bakas ut till bollar. Låt vila i 5 minuter. Forma därefter bollarna till platta ovaler ca 1/2 cm tjocka. Dofta över lite vetemjöl och täck över med handdukar. Låt jäsa i 20 minuter. Sätt ugnen på knappt 250° och sätt in en plåt. Lägg bröden på plåten och grädda i 6 minuter. Låt svalna på galler innan de rullas sin i handdukar. Pitabröden är bäst ljumna.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.