Pizookie

Populär Pizookie som du snabbt och enkelt rör ihop och bakar eller grillar i din gjutjärnspanna. Smaksätt med vit choklad, vinbär och mandlar och njut.

10 portioner

PT55M

ca 1 timme

Betyg (492 st)

Sätt betyg

Ingredienser

200 g smör
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
2 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g vit choklad
1 dl (50 g) mandlar med skal
2 dl (100 g) röda vinbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Rör ihop smör, muscovadorörsocker och ljus sirap. Tillsätt äggen.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och häll ner i smeten. Blanda smeten slät.

Hacka choklad och mandlar och rör ner. Vänd till sist försiktigt ner röda vinbär. Smöra en gjutjärnspanna, ca 25 cm i diameter eller en vanlig springform.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter eller grilla pizookien i ca 10-15 minuter, gärna med lock på grillen. Låt svalna lite. Servera med glass.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.