Pizookie

Populär Pizookie som du snabbt och enkelt rör ihop och bakar eller grillar i din gjutjärnspanna. Smaksätt med vit choklad, vinbär och mandlar och njut.

10 portioner

ca 1 timme

Betyg (262 st)

Ingredienser

200 g smör
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 1/2 dl Dansukker EKO Ljus Sirap
2 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g vit choklad
1 dl (50 g) mandlar med skal
2 dl (100 g) röda vinbär

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Rör ihop smör, muscovadorörsocker och ljus sirap. Tillsätt äggen.

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och häll ner i smeten. Blanda smeten slät.

Hacka choklad och mandlar och rör ner. Vänd till sist försiktigt ner röda vinbär. Smöra en gjutjärnspanna, ca 25 cm i diameter eller en vanlig springform.

Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30-40 minuter eller grilla pizookien i ca 10-15 minuter, gärna med lock på grillen. Låt svalna lite. Servera med glass.

Se film: Så här gör du Pizookie

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.