Plommon- och jordgubbssylt

- Recept Julia Johanssson
Så enkel och smidig att göra tack vare syltsocker från Dansukker. Och det bästa är att du kan koka hemgjord sylt året om eftersom det går lika bra att använda frysta bär och frukt som färska.

Ca 4–5 st mellanstora glasburkar

Sylt & marmelad
Betyg (0 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 kg plommon (vikten avser hela plommon med kärnor i) (frysta som blivit upptinade, eller färska)
800 g jordgubbar (frysta som blivit upptinade eller färska)
9 dl Dansukker Syltsocker
1 krm vaniljpulver

Instruktioner

Kärna ur plommonen. Ta bort skalet om du vill. Jag har skalet kvar för jag tycker det blir lika gott som utan. Skär plommonen i mindre bitar.

Ta bort det gröna från jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar.

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Medan det kokar upp kan du mixa ihop det med stavmixer om du vill. Välj själv hur mycket du vill mixa. Jag föredrar en slät sylt, så jag väljer att mixa den helt slät.

Sänk värmen lite efter att det börjat koka. Koka i ca 5 min. Under tiden som det kokar tar du bort skummet som bildas på ytan, enklast med en sked.

Häll upp i rena glasburkar. Låt svalna i rumstemperatur, och förvara sedan mörkt och svalt, förslagsvis i kylskåp (öppnad burk förvaras i kylskåp). Sylten är hållbar i flera månader om du varit noggrann med hygienen och använt helt rena burkar och lock.

Recept på fyllning till pannkakstårta
Räcker till 6 st lager fyllning

2,5 dl vispgrädde
125 g mascarpone
0,5 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Ca 3–4 dl plommon- och jordgubbssylt

Använd elvisp och vispa ihop alla ingredienser, förutom sylten, tills det blir en krämig och ganska fast konsistens.

Bred först ut ett lager mascarponekräm på en pannkaka och sedan ett lager sylt. Fortsätt så tills alla lager är täckta med fyllning.

- Recept Julia Johanssson @fikaochdesserter

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.