Ingredienser
Galette
100 g smör, rumstempererat
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/4 tsk salt
Fyllning
75 g mandelmassa
25 g smör
1/4 nystött kardemumma
3 stora plommon
Garnering
mandelspån
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till galetten i en matberedare eller förhand. Låt vila i kylen ca 30 min.
Gör under tiden fyllningen. Riv mandelmassa och vispa tillsammans med smör och kardemumma, ställ åt sidan. Skölj, halvera och kärna ur plommon. Skär dem i klyftor.
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.
Kavla ut degen till en cirkel på ett mjölat bakplåts-papper, ca 30 cm i diameter. Bred på fyllningen i mitten av cirkeln och lägg plommonklyftorna i ett fint mönster på fyllningen. Vik in kanterna, pensla med vatten och strö på mandelspån.
Grädda mitt i ugnen ca 30-35 min, tills galetten är gyllene. Låt svalna och dofta över florsocker innan servering. Servera gärna med vaniljglass.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.