Plommonmarmelad

Ta vara på årets plommonskörd och koka en hemmagjord plommonmarmelad! Ät plommonmarmeladen på din smörgås eller varför inte använda som fyllning i rulltårtan?

2 burkar

30 minuter

Betyg (185 st)

Ingredienser

800 g plommon, valfri sort
400 g Dansukker Syltsocker
2 kanelstänger

Smaksättning
2-3 msk mörk rom

Instruktioner

Skålla, skala och kärna ur plommonen. Blanda plommon, syltsocker och kanelstänger i en kastrull och koka under omrörning i 3-4 minuter.

Ta ut kanelstängerna och skumma noga. Mixa marmeladen snabbt, låt lite bitar vara kvar.

Tillsätt rom efter eget tycke och koka ytterligare 2 minuter.

Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.