Plommonmarmelad med vinbär - Recept

Plommonmarmelad med vinbär

cirka 1 1/2 liter
Plommonmarmelad med vinbär är en god blandning som passar utmärkt på en rostad macka eller våffla med grädde. Koka din egen plommonmarmelad och njut!
Plommonmarmelad med vinbär
Betyg (28st)

Ingredienser

1 kg plommon
1/2 kg svarta och/eller röda vinbär
1 kg Dansukker Syltsocker
50 g skalad, flisad mandel

Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skär dem i mindre bitar. Skölj och repa vinbären.

Blanda plommon, vinbär och syltsocker i en gryta och koka i cirka 10 minuter. Tillsätt mandelflisorna. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;