Plommonpaj

En läcker plommonpaj, generöst med pajdeg både som bas och topping. Fyll pajen med härliga plommon eller dina favoritbär eller frukter. En sommarklassisker!

6-8 portioner

ca 1 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

200 g smör
1 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
3 1/2-4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
ca 6-7 plommon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Smöra en rund pajform, 25 cm i diameter.

Smält smör och tillsätt socker, sirap, vetemjöl och havregryn. Låt svalna något.

Täck formen med 2/3 av pajdegen, tryck ut den längs kanterna med mjölade händer.

Skölj och ta bort kärnorna från plommonen. Skär i klyftor och fördela över pajskalet. Smula över resten av pajdegen.

Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.