Plommonpaj

En läcker plommonpaj, generöst med pajdeg både som bas och topping. Fyll pajen med härliga plommon eller dina favoritbär eller frukter. En sommarklassisker!

6-8 portioner

ca 1 timme

Betyg (2 st)

Ingredienser

200 g smör
1 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
3 1/2-4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
ca 6-7 plommon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Smöra en rund pajform, 25 cm i diameter.

Smält smör och tillsätt socker, sirap, vetemjöl och havregryn. Låt svalna något.

Täck formen med 2/3 av pajdegen, tryck ut den längs kanterna med mjölade händer.

Skölj och ta bort kärnorna från plommonen. Skär i klyftor och fördela över pajskalet. Smula över resten av pajdegen.

Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!