Plommonpaj

En läcker plommonpaj, generöst med pajdeg både som bas och topping. Fyll pajen med härliga plommon eller dina favoritbär eller frukter. En sommarklassisker!

6-8 portioner

ca 1 timme

Betyg (8 st)

Ingredienser

200 g smör
1 dl Dansukker Svenskt Brun Farin Strö
1/2 dl Dansukker Svensk Ljus Sirap
3 1/2-4 dl vetemjöl
2 dl havregryn
ca 6-7 plommon

Instruktioner

Sätt ugnen på 175°C, varmluft.

Smöra en rund pajform, 25 cm i diameter.

Smält smör och tillsätt socker, sirap, vetemjöl och havregryn. Låt svalna något.

Täck formen med 2/3 av pajdegen, tryck ut den längs kanterna med mjölade händer.

Skölj och ta bort kärnorna från plommonen. Skär i klyftor och fördela över pajskalet. Smula över resten av pajdegen.

Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.