Plommonpaj

Ta vara på dina plommon och gör en utsökt plommonpaj. Gör ett pajskal, häll i mandelfyllning och tryck ner skivade plommon. Servera helst plommonpajen ljummen med vaniljsås.

cirka 10 portioner

Betyg (38 st)

Ingredienser

Pajskal
125 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk Dansukker Rörsocker Strö
2 msk vatten

Fyllning
150 g skalad sötmandel
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
3 dl creme fraiche
rivet skal av en halv citron, gärna obesprutad
1 l färska plommon

Garnering
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Blanda samman matfett, vetemjöl, socker och vatten till en slät deg. Tryck ut degen i en pajform, cirka 28 cm i diameter. Nagga. Låt vila kallt i 30 minuter.

Mal mandeln. Blanda därefter samman samtliga ingredienser till fyllningen och häll i pajskalet. Halvera plommonen och tag bort kärnorna. Tryck ner plommonhalvorna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 °C i cirka 30 minuter. Servera pajen ljummen med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde till. Dofta över lite florsocker precis innan serveringen.

Plommonen kan ersättas av annan frukt eller bär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Kokos och karamellpopcorn

Fredagsmys

Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Vi har recepten till din myskväll!

Våfflor med salt karamell, banan och bär

Bjud på frasiga våfflor

Bjud på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt och andra toppings.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.

Varm kaffedryck

Värmer gott när det är kallt

Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig. Använder du dessutom vårt Syltsocker gör du din egen marmelad på några minuter.

Brownie med mjölkchokladganache och pekannötter

Ljuvlig choklad

Mmm! Finns det något godare än en riktigt fyllig och smarrig chokladkaka som får livsandarna att jubla. Som en extra guldkant på tillvaron eller som avslutning på en god måltid.