Plommonsaft

Plommonsaft, ett härligt sätt att njuta av sensommaren. Plommonsaften är inte bara supergod utan ser läcker ut i glaset också. Koka enkelt din egen saft.

ca 1 liter

Betyg (49 st)

Sätt betyg

Ingredienser

6 dl vatten
1 kg plommon
6 dl Dansukker EKO Socker

Smakalternativ
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Dela och kärna ur plommonen. Dela i mindre bitar.

Koka upp vattnet och tillsätt plommonen. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa frukten mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt socker. Låt koka några minuter tills sockret smält och tillsätt vaniljsocker om så önskas. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Mandelkaka med rabarber

Rabarberdags

Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gräddglass på pinne

Gör din egen glass

Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika

Försommarfika

Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Sommartårta

Tårtor till vårens fester och firanden

Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Grillmarinader

Goda grillsåser, marinader och rubs

Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Blondies med krusbärsmarmelad

Baka i långpanna

Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.