Plommonsaft

Plommonsaft, ett härligt sätt att njuta av sensommaren. Plommonsaften är inte bara supergod utan ser läcker ut i glaset också. Koka enkelt din egen saft.

ca 1 liter

Betyg (13 st)

Ingredienser

6 dl vatten
1 kg plommon
6 dl Dansukker EKO Socker

Smakalternativ
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Dela och kärna ur plommonen. Dela i mindre bitar.

Koka upp vattnet och tillsätt plommonen. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa frukten mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt socker. Låt koka några minuter tills sockret smält och tillsätt vaniljsocker om så önskas. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.