Plommonsaft - Recept

Plommonsaft

ca 1 liter
Plommonsaft, ett härligt sätt att njuta av sensommaren. Plommonsaften är inte bara supergod utan ser läcker ut i glaset också. Koka enkelt din egen saft.
Plommonsaft
Betyg (12st)

Ingredienser

  • 6 dl vatten
  • 1 kg plommon
  • 6 dl Dansukker EKO Socker

Smakalternativ

  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Dela och kärna ur plommonen. Dela i mindre bitar.

Koka upp vattnet och tillsätt plommonen. Lägg på lock och låt koka cirka 10 minuter.

Mosa frukten mot kastrullens kanter. Sila av och mät upp saften i kastrullen igen. Tillsätt socker. Låt koka några minuter tills sockret smält och tillsätt vaniljsocker om så önskas. Dra kastrullen åt sidan och skumma väl.

För klar saft, använd en silduk och låt saften rinna av. Häll upp på rengjord, varm flaska, tillslut väl. Förvaras i kylskåpet.

Hållbarhet cirka 1-2 veckor.

Receptet är framtaget av

Dansukker

;