Portionscheesecake lager på lager

Cheesecake på fyra lager, en lyxig portionsdessert med muscovadosnittar, hallon, citron och blåbär. En utmärkt kombination som imponerar på gästerna.

5 portionscheesecake

2,5 timmar + 2 timmar i frys

Betyg (399 st)

Ingredienser

Muscovadosnittar
100 gram smör
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver

Fyllning
3 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 gram färskost
3 dl vispgrädde
200 g hallon (1 dl hallonsaft)
saften av 1/2 citron, obesprutad
100 g blåbär (1 dl blåbärssaft)

Garnering
hallon
blåbär
citronmeliss

Instruktioner

Börja med muscovadosnittarna. Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla till långa stänger. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt. Baka dem i cirka 10 minuter.

Skär längderna till snittar medan de är varma. Låt svalna och förvara kakorna torrt.
Mixa 10 snittar och lägg i 5 små runda formar, 7 cm i diameter.

Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt färskosten. Vispa upp grädden i en annan skål och blanda tillsammans med äggsmeten.

Fördela smeten jämt i tre olika skålar. Tillsätt 1 dl mixade och silade hallon i första skålen, saften av 1/2 citron i den andra skålen och 1 dl mixade blåbär i den tredje skålen.

Fördela halloncheesecaken i de fem runda formarna och ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta sedan ut formarna och häll på citroncheesecaken. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Häll sist över blåbärscheesecaken och ställ i frysen i minst 2 timmar.

Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Lossa från formarna och garnerna med färska hallon, blåbär och citronmeliss.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Päronkaka med rosmarin

Baka med äpple och päron

Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter.

Chutney

Chutney - kryddstark smaksättare

Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare.

Traditionell lingonsylt

Läckert med lingon

Visst är det läckert med lingon! Dessutom har bären många användningsområden. Vi använder lingonen bland annat i kakor, till sylt eller varför inte göra lingonsaft? Nedan hittar du våra syrliga lingonrecept.

Inlagda sommargrönsaker

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Plommonpaj

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Äppelmos

Älskade äpplen

En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.