Ingredienser
Muscovadosnittar
100 gram smör
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Fyllning
3 äggulor
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
150 gram färskost
3 dl vispgrädde
200 g hallon (1 dl hallonsaft)
saften av 1/2 citron, obesprutad
100 g blåbär (1 dl blåbärssaft)
Garnering
hallon
blåbär
citronmeliss
Instruktioner
Börja med muscovadosnittarna. Sätt ugnen på 200 °C.
Blanda samman samtliga ingredienser i en skål och arbeta till en deg. Dela degen i 4 bitar och rulla till långa stänger. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lite lätt. Baka dem i cirka 10 minuter.
Skär längderna till snittar medan de är varma. Låt svalna och förvara kakorna torrt.
Mixa 10 snittar och lägg i 5 små runda formar, 7 cm i diameter.
Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker poröst. Tillsätt färskosten. Vispa upp grädden i en annan skål och blanda tillsammans med äggsmeten.
Fördela smeten jämt i tre olika skålar. Tillsätt 1 dl mixade och silade hallon i första skålen, saften av 1/2 citron i den andra skålen och 1 dl mixade blåbär i den tredje skålen.
Fördela halloncheesecaken i de fem runda formarna och ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta sedan ut formarna och häll på citroncheesecaken. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Häll sist över blåbärscheesecaken och ställ i frysen i minst 2 timmar.
Ta ut formarna ur frysen 5-10 minuter innan servering. Lossa från formarna och garnerna med färska hallon, blåbär och citronmeliss.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.