Portionscheesecake med hallontopp

Cheesecake och hallon är en klassisk dessert som nästan alla älskar. Servera din cheesecake i portionsformar och lägg på en fantastisk hallontopp!

4 portioner

Betyg (39 st)

Ingredienser

100 g krossade digestivekex
1/2 dl Dansukker Farinsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl hackade hasselnötter, kan uteslutas
75 g smält smör eller margarin

Fyllning
3 dl vispgrädde
1/2 dl tropisk nektar
1 dl Dansukker Gelésocker Multi
1 dl kesella eller färskost

Topping
4 dl hallon
2 dl vatten
2 dl Dansukker Gelésocker Multi

Instruktioner

Blanda samman ingredienserna till bottnen och tryck ut i formar. Ställ i kylskåp för att stelna.
Blanda grädde, nektar och gelésocker i en kastrull och koka blandningen i en halv minut. Låt svalna något innan kesellan blandas i. Bre ut fyllningen i formen och ställ i kylskåp för att stelna.
Fördela hallonen på fyllningen i formarna. Blanda ingredienserna till toppingen i en kastrull och koka i en halv minut. Låt svalna något innan det hälls över fyllningen i formen. Ställ i kylskåp för att stelna.

Hallonen kan bytas ut mot jordgubbar eller blåbär.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.