Prinsessbakelser

4 stycken

Betyg (5 st)

Ingredienser

2 remsor cirka 5 x 15 centimeter av tårtbottnen

Recept på tårtbotten
2 ägg
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk vetemjöl
smör eller margarin samt vetemjöl till formen
Dansukker Strösocker att strö på kakan

Vaniljkräm
1 äggula
1 dl matlagningsgrädde
1 msk potatismjöl
1 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Gräddkräm
1 dl vispgrädde
1 dl av vaniljkrämen, se recept ovan
3/4 dl sylt, välj favoriten

Garnering
grön marsipan
Dansukker Florsocker

Instruktioner

Tårtbotten
Gör en form av folie eller bakplåtspapper, 35 x 15 cm och ställ på en plåt. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt vetemjölet och blanda väl. Bre ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

Vaniljkräm
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud på svag värme tills krämen tjocknat. Låt svalna innan vaniljsockret tillsätts.

Vispa grädden till fast skum. Blanda vaniljkrämen i grädden. Bred sylt på tårtbotten och ett tunt lager gräddkräm. Lägg andra bottnen på fyllningen. Fördela resten av gräddkrämen på toppen. Kavla ut marsipanen tunt. Lägg marsipanplattan på fyllningen och tryck försiktigt till längs kanten av kakan. Pudra florsocker över marsipanen.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.