Prinsessbakelser

4 stycken
Prinsessbakelser
Betyg: (4st)

Ingredienser

2 remsor cirka 5 x 15 centimeter av tårtbottnen

Recept på tårtbotten
2 ägg
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk vetemjöl
smör eller margarin samt vetemjöl till formen
Dansukker Strösocker att strö på kakan

Vaniljkräm
1 äggula
1 dl matlagningsgrädde
1 msk potatismjöl
1 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Gräddkräm
1 dl vispgrädde
1 dl av vaniljkrämen, se recept ovan
3/4 dl sylt, välj favoriten

Garnering
grön marsipan
Dansukker Florsocker

Tårtbotten:
Gör en form av folie eller bakplåtspapper, 35 x 15 cm och ställ på en plåt. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt vetemjölet och blanda väl. Bre ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.

Vaniljkräm:
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud på svag värme tills krämen tjocknat. Låt svalna innan vaniljsockret tillsätts.

Vispa grädden till fast skum. Blanda vaniljkrämen i grädden. Bred sylt på tårtbotten och ett tunt lager gräddkräm. Lägg andra bottnen på fyllningen. Fördela resten av gräddkrämen på toppen. Kavla ut marsipanen tunt. Lägg marsipanplattan på fyllningen och tryck försiktigt till längs kanten av kakan. Pudra florsocker över marsipanen.

Receptet är framtaget av

Dansukker