Ingredienser
2 remsor cirka 5 x 15 centimeter av tårtbottnen
Recept på tårtbotten
2 ägg
1/2 dl Dansukker Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
4 msk vetemjöl
smör eller margarin samt vetemjöl till formen
Dansukker Strösocker att strö på kakan
Vaniljkräm
1 äggula
1 dl matlagningsgrädde
1 msk potatismjöl
1 msk Dansukker Florsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Gräddkräm
1 dl vispgrädde
1 dl av vaniljkrämen, se recept ovan
3/4 dl sylt, välj favoriten
Garnering
grön marsipan
Dansukker Florsocker
Instruktioner
Tårtbotten
Gör en form av folie eller bakplåtspapper, 35 x 15 cm och ställ på en plåt. Vispa äggen och de båda sockersorterna pösigt. Tillsätt vetemjölet och blanda väl. Bre ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 225° i cirka 5 minuter. Strö lite socker på kakan innan den stjälps upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna.
Vaniljkräm
Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och sjud på svag värme tills krämen tjocknat. Låt svalna innan vaniljsockret tillsätts.
Vispa grädden till fast skum. Blanda vaniljkrämen i grädden. Bred sylt på tårtbotten och ett tunt lager gräddkräm. Lägg andra bottnen på fyllningen. Fördela resten av gräddkrämen på toppen. Kavla ut marsipanen tunt. Lägg marsipanplattan på fyllningen och tryck försiktigt till längs kanten av kakan. Pudra florsocker över marsipanen.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Halloween
Låt barnen klä ut sig, klä upp dig själv, och överraska med läskigt mumsiga godsaker.

Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.

Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.

Chutney - kryddstark smaksättare
Chutney har sitt ursprung i den indiska matlagningen och består oftast av inkokt frukt, socker och kryddor. Chutney passar till det mesta och är en kryddstark smaksättare. Här har vi samlat våra bästa recept på chutneys som du kan använda i din matlagning.

Älskade äpplen
En av de frukter som är sist ut på sommaren är äpplet – läckert, saftigt och gott. Det går att göra så mycket med det. Vi har både läckra bakrecept med färska äpplen och förslag på hur du kan njuta av dina äpplen längre, som saft, äppelmarmelad eller äpplegelé.

Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!