Prinsessmuffins

Fina små muffins som smakar prinsesstårta. Prinsessmuffins är ett nytt och roligt sätt att baka Sveriges populäraste tårta på! Baka och njut!

12 stycken

ca 2 timmar

Betyg (2 st)

Ingredienser

Hallonsylt
250 g hallon
125 g Dansukker Syltsocker

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl majsstärkelse
25 g smör, rumstempererat

Muffins
100 g smör
3/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
marsipan
Dansukker Florsocker
50 g vit choklad

Instruktioner

Börja med hallonsylten. Rensa hallon och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Låt koka i 3-4 minuter.

Skumma sylten. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.

Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.

Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smör lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen.

Gör sedan muffinsarna. Smält smör och tillsätt mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölkblandningen.

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Klicka i en tesked hallonsylt i varje muffins.

Grädda mitt i ugnen i 225°C i under- och övervärme i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Gör ett hål i varje muffins och klicka ner vaniljkräm. Vispa grädden och fyll en spritspåse med valfri tyll. Spritsa grädde på varje muffins.

Smält vit choklad och ställ åt sidan. Kavla ut marsipanen tunt på ett florsockertäckt bakbord och stansa ut 60, ca 5x5 cm cirklar med ett runt kakmått. Vik varje cirkel mot mitten 2 gånger.

Placera 4 vikta cirklar med spetsen mot varandra och droppa lite choklad i mitten så de fäster. Sätt fast den sista vikta cirkeln i mitten. Låt chokladen stelna innan du placerar blomman mitt på grädden. Pudra över florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!