Prinsessmuffins

Fina små muffins som smakar prinsesstårta. Prinsessmuffins är ett nytt och roligt sätt att baka Sveriges populäraste tårta på! Baka och njut!

12 stycken

PT1H

ca 2 timmar

Betyg (2 st)

Sätt betyg

Ingredienser

Hallonsylt
250 g hallon
125 g Dansukker Syltsocker

Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl majsstärkelse
25 g smör, rumstempererat

Muffins
100 g smör
3/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Garnering
marsipan
Dansukker Florsocker
50 g vit choklad

Instruktioner

Börja med hallonsylten. Rensa hallon och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Låt koka i 3-4 minuter.

Skumma sylten. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.

Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.

Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smör lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen.

Gör sedan muffinsarna. Smält smör och tillsätt mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölkblandningen.

Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Klicka i en tesked hallonsylt i varje muffins.

Grädda mitt i ugnen i 225°C i under- och övervärme i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.

Gör ett hål i varje muffins och klicka ner vaniljkräm. Vispa grädden och fyll en spritspåse med valfri tyll. Spritsa grädde på varje muffins.

Smält vit choklad och ställ åt sidan. Kavla ut marsipanen tunt på ett florsockertäckt bakbord och stansa ut 60, ca 5x5 cm cirklar med ett runt kakmått. Vik varje cirkel mot mitten 2 gånger.

Placera 4 vikta cirklar med spetsen mot varandra och droppa lite choklad i mitten så de fäster. Sätt fast den sista vikta cirkeln i mitten. Låt chokladen stelna innan du placerar blomman mitt på grädden. Pudra över florsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Vaniljrutor med vinbär

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset. En paj eller kaka fylld med fräscha, syrliga bär är perfekt för eftermiddagsfikan. Ta vara på sommarens bär och fira att det är semester!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Key lime pie med hallonswirl

Himmelska hallon

Hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter, och är nästan lika självklara för oss som jordgubbar. Hallon hittar vi i både trädgårdar och vilt i skogen. Använd dina hallon till allt från hemgjorda pajer till halloncurd.

Flädersangria

Sommardrinkar

Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?