Ingredienser
Hallonsylt
250 g hallon
125 g Dansukker Syltsocker
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl majsstärkelse
25 g smör, rumstempererat
Muffins
100 g smör
3/4 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering
marsipan
Dansukker Florsocker
50 g vit choklad
Instruktioner
Börja med hallonsylten. Rensa hallon och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Låt koka i 3-4 minuter.
Skumma sylten. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.
Börja med vaniljkrämen. Skrapa ur en vaniljstång och koka upp med mjölk.
Ta upp vaniljstången. Vispa äggula, socker, vaniljsocker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.
Häll tillbaka i kastrullen och koka upp under konstant vispning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smör lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Plasta skålen och ställ i kylen.
Gör sedan muffinsarna. Smält smör och tillsätt mjölk. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt mjölkblandningen.
Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll upp i pappersformar på långpanna eller i muffinsplåt. Klicka i en tesked hallonsylt i varje muffins.
Grädda mitt i ugnen i 225°C i under- och övervärme i 10-12 minuter. Låt svalna på galler.
Gör ett hål i varje muffins och klicka ner vaniljkräm. Vispa grädden och fyll en spritspåse med valfri tyll. Spritsa grädde på varje muffins.
Smält vit choklad och ställ åt sidan. Kavla ut marsipanen tunt på ett florsockertäckt bakbord och stansa ut 60, ca 5x5 cm cirklar med ett runt kakmått. Vik varje cirkel mot mitten 2 gånger.
Placera 4 vikta cirklar med spetsen mot varandra och droppa lite choklad i mitten så de fäster. Sätt fast den sista vikta cirkeln i mitten. Låt chokladen stelna innan du placerar blomman mitt på grädden. Pudra över florsocker.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.