Ingredienser
Hallonsylt
300 g hallon
150 g Dansukker Syltsocker
Sockerkaka
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
2 msk majsstärkelse
25 g rumstempererat smör
Övrigt
3 dl vispad grädde
1 ark kavlad marsipan, eller ca 100 g marsipan i valfri färg
Instruktioner
Börja med hallonsylten. Rensa hallon och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Låt koka i 3-4 minuter.
Skumma sylten och häll upp på en varm, väl rengjord burk. Förslut och ställ i kylen minst 4 timmar så att den hinner stelna.
Gör under tiden sockerkakan. Smörj en avlång form, ca 25x35 cm.
Smält smör och tillsätt mjölk. Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst och vänd ner smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och vänd ner i äggsmeten. Rör om tills smeten är jämn och slät och häll den sedan i formen.
Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i 40 minuter. Låt svalna på galler.
Förbered vaniljkrämen. Skrapa ur en halv vaniljstång och koka upp tillsammans med mjölk. Ställ åt sidan och ta upp stången.
Vispa äggula, socker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.
Häll ner blandningen i en kastrull och värm försiktigt på medelvärme under fortsatt omrörning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Lägg vaniljkrämen i en spritspåse, förslut och låt svalna i kylen.
Montering: Ställ fram 6 valfria glas. Stansa ut runda bitar eller dela sockerkakan till småbitar och fördela ut i botten av varje glas.
Spritsa på hallonsylt och lägg på en ny sockerkaksbit. Spritsa på vaniljkräm och lägg på sista sockerkaksbiten. Spritsa sedan på vispad grädde så att glaset fylls.
Kavla ut marsipanen och stansa ut lock med ett glas. Lägg ett lock på toppen av varje glas över grädden.
Pudra över florsocker och dekorera med hallon eller en marsipanros. Låt stå i kylen till servering. Den går att förbereda dagen innan och blir godare av att stå till sig lite.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Fantastiska fläder
Äntligen blommar den fantastiska flädern! Fläderblommorna kan du hitta i juni-juli och i augusti blir fläderbären mogna. Av både fläderblommorna och fläderbären kan du göra massvis med gott – och dessutom är det väldigt lätt att göra. Här har vi samlat alla våra fantastiska fläderrecept!

Härliga jordgubbstider
Sommaren – härliga jordgubbstider! Nu gäller det att ta vara på alla jordgubbar. De är givetvis goda att äta som de är, men låt dig gärna inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens. Om du inte hinner ta vara på denna härliga jordgubbstid, så är bären lätta att frysa in till vintern.

Sommardesserter
När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten. Här hittar du våra tips på härliga sommardesserter, både för den som vill bjuda på ett enklare alternativ och för er som vill testa något lite mer avancerat.

Läckra recept på sylt och marmelad
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Gör din egen glass
Gör din egen glass i sommar! För varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Sommardrinkar
Bjud någon du tycker om på en uppiggande drink med smak av sommar. Här hittar du läskande sommardrinkar för alla smaker och även alkoholfria alternativ. Varför inte testa Bubbelsangria eller Rabarber Margarita?