Ingredienser
Hallonsylt
300 g hallon
150 g Dansukker Syltsocker
Sockerkaka
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Vaniljkräm
1/2 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk
4 äggulor
1/2 dl Dansukker Strösocker
2 msk majsstärkelse
25 g rumstempererat smör
Övrigt
3 dl vispad grädde
1 ark kavlad marsipan, eller ca 100 g marsipan i valfri färg
Instruktioner
Börja med hallonsylten. Rensa hallon och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Låt koka i 3-4 minuter.
Skumma sylten och häll upp på en varm, väl rengjord burk. Förslut och ställ i kylen minst 4 timmar så att den hinner stelna.
Gör under tiden sockerkakan. Smörj en avlång form, ca 25x35 cm.
Smält smör och tillsätt mjölk. Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst och vänd ner smörblandningen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål och vänd ner i äggsmeten. Rör om tills smeten är jämn och slät och häll den sedan i formen.
Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen i 175 °C i 40 minuter. Låt svalna på galler.
Förbered vaniljkrämen. Skrapa ur en halv vaniljstång och koka upp tillsammans med mjölk. Ställ åt sidan och ta upp stången.
Vispa äggula, socker och majsstärkelse poröst. Häll mjölken över äggsmeten under uppvispning.
Häll ner blandningen i en kastrull och värm försiktigt på medelvärme under fortsatt omrörning. Lyft bort från plattan när krämen tjocknat och tillsätt smöret lite i taget under vispning. Sila vaniljkrämen genom en finmaskig sil. Lägg vaniljkrämen i en spritspåse, förslut och låt svalna i kylen.
Montering: Ställ fram 6 valfria glas. Stansa ut runda bitar eller dela sockerkakan till småbitar och fördela ut i botten av varje glas.
Spritsa på hallonsylt och lägg på en ny sockerkaksbit. Spritsa på vaniljkräm och lägg på sista sockerkaksbiten. Spritsa sedan på vispad grädde så att glaset fylls.
Kavla ut marsipanen och stansa ut lock med ett glas. Lägg ett lock på toppen av varje glas över grädden.
Pudra över florsocker och dekorera med hallon eller en marsipanros. Låt stå i kylen till servering. Den går att förbereda dagen innan och blir godare av att stå till sig lite.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
			Fira Kladdkakans dag 7 november!
Kladdkakan kan varieras med smaker som hasselnöt, kokos och chili och den kan även göras helt glutenfri. Servera med grädde eller glass och gärna några färgglada bär!
			Gör livet mustigare med Muscovado!
Upptäck skillnaden med Muscovadorörsocker du också! Sockret är fuktigt, finkornigt och har en unikt mustig och fyllig smakton. Ljus muscovado påminner om ljuvlig smörkola och den mörka har en fin ton av lakrits. Går utmärkt att använda i all sorts bakning, matlagning och i dryck. Bara att prova och njuta!
			Värmer gott när det är kallt
Här hittar du varianter på te, kaffe och varm choklad. Recept som passar allt ifrån att ta med sig ut i termos, till att avnjuta hemma, morgon, eftermiddag eller kväll.
			Festliga drinkar
Upptäck våra läckra recept på festliga drinkar och hitta en favorit för varje smak och tillfälle. Med Svensk Vit Sirap går det snabbt och enkelt att blanda goda drinkar – helt utan att koka sockerlag.
			Fredagsmys
Fredag är kanske veckans absolut bästa dag och fredagsmys är det bästa sättet att fira arbetsveckans slut. Ladda upp inför helgen genom att kura ihop i TV-soffan tillsammans med familj, vänner och något särskilt gott. Vi har recepten till din myskväll!
			Baka med äpple och päron
Skörda från din trädgård eller plocka dem i butik och baka med äpple och päron! Paj är inte det enda du kan baka med äpple och päron, utan frukterna passar i många spännande bakverk och desserter. Smakrik Pärongalette med chèvre och saftiga äppelmunkar är några av de goda recept som vi har samlat här.