Pumpakaka med mascarponekräm

Detta Halloween-bakverk är en underbart saftig pumpakaka med utsökt mascarponekräm. Dekorera läskiga ögon med godisstänger.

12–16 bitar

45 minuter

Betyg (0 st)

Ingredienser

Pumpakaka
300 g myskpumpa/butternutpumpa
4 ägg
2 dl rapsolja
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Farinsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma

Mascarponekräm
250 g mascarponeost
3-4 dl Dansukker Florsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Dekoration
godisstänger

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C.

Skala pumpan, skär på mitten, ta bort fröna och riv fruktköttet på ett grovt rivjärn.

Vispa ihop ägg, olja och socker i en skål och tillsätt pumpan. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.

Smöra en bakform, ca 20x30 cm och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Förbered glasyren. Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker jämnt i en skål. Bred glasyren över den kalla pumpakakan.

Skär kakan i jämna rutor och klipp godisstängerna och placera ut som ögon på varje ruta. Förvara i kylskåp tills de ska serveras.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.