Pumpakaka med mascarponekräm

Detta Halloween-bakverk är en underbart saftig pumpakaka med utsökt mascarponekräm. Dekorera läskiga ögon med godisstänger.

12–16 bitar

45 minuter

Betyg (0 st)

Ingredienser

Pumpakaka
300 g myskpumpa/butternutpumpa
4 ägg
2 dl rapsolja
2 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Farinsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma

Mascarponekräm
250 g mascarponeost
3-4 dl Dansukker Florsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Dekoration
godisstänger

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C.

Skala pumpan, skär på mitten, ta bort fröna och riv fruktköttet på ett grovt rivjärn.

Vispa ihop ägg, olja och socker i en skål och tillsätt pumpan. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål och vänd ner i äggsmeten.

Smöra en bakform, ca 20x30 cm och häll i smeten. Grädda kakan i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt svalna.

Förbered glasyren. Vispa ihop mascarpone, florsocker och vaniljsocker jämnt i en skål. Bred glasyren över den kalla pumpakakan.

Skär kakan i jämna rutor och klipp godisstängerna och placera ut som ögon på varje ruta. Förvara i kylskåp tills de ska serveras.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.