Pumpamarmelad enkel

En enkel pumpamarmelad kokt på bara några minuter med syltsocker, vatten, citron och ingefära. Passar utmärkt till en bit kött.

cirka 2 kg

Betyg (64 st)

Ingredienser

1 kg rensad pumpa
3 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker
saft och rivet skal av 1 citron
1/4 dl små bitar eller riven färsk ingefära

Instruktioner

Skär pumpan i bitar som rivs grovt. Lägg den rivna pumpan i en gryta tillsammans med vattnet och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och koka i ytterligare tre minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda bitar. Förslut. Förvara svalt.

Man kan byta ut hälften av pumpan mot äpple i små bitar.

Ingefäran kan bytas ut mot 1 msk Dansukker Vaniljsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.