Pumpamarmelad enkel

En enkel pumpamarmelad kokt på bara några minuter med syltsocker, vatten, citron och ingefära. Passar utmärkt till en bit kött.

cirka 2 kg

Betyg (86 st)

Ingredienser

1 kg rensad pumpa
3 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker
saft och rivet skal av 1 citron
1/4 dl små bitar eller riven färsk ingefära

Instruktioner

Skär pumpan i bitar som rivs grovt. Lägg den rivna pumpan i en gryta tillsammans med vattnet och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och koka i ytterligare tre minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda bitar. Förslut. Förvara svalt.

Man kan byta ut hälften av pumpan mot äpple i små bitar.

Ingefäran kan bytas ut mot 1 msk Dansukker Vaniljsocker.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.