Pumpamarmelad lyx

Lyxig pumpamarmelad med aprikoser, apelsinjuice, syltsocker, vaniljsocker och whisky som är enkel att göra. Denna pumpamarmelad är smakrik och söt.

cirka 2 kg

Betyg (37 st)

Ingredienser

200 g torkade aprikoser
1 kg pumpakött
3 dl apelsinjuice
1 kg Dansukker Syltsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl whisky

Instruktioner

Blötlägg aprikoserna i vatten över natten. Skär aprikoserna i små bitar. Riv pumpan grovt. Blanda aprikoshacket, pumpan och apelsinjuicen i en gryta och sjud under lock i 20 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i 3 minuter. Ta grytan från värmen och rör i vaniljsocker och whisky. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.