Pumpamarmelad med kokos

Fira årets Halloween med en ordentlig frukost! Med hemgjorda scones och pumpamarmelad med kokos kan det inte bli fel. Denna pumpamarmelad går snabbt och enkelt att göra, och har en härlig nyans av kokosmjölk.

cirka 1 1/2 kg

Betyg (15 st)

Ingredienser

500 g pumpakött
1 citron, saft och skal
2 1/2 dl kokosmjölk
1/2 kg Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Blanda pumpakött, citronsaft och –skal samt kokosmjölk i en gryta och sjud under omrörning i 15 minuter. Mosa eller mixa massan. Häll tillbaka i grytan och tillsätt syltsockret. Koka under omrörning i 5 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut. Förvara svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.