Ingredienser
Deg
150 g smör, rumstempererat
5 dl vetemjöl
1 dl Dansukker Florsocker
1 ägg
smör till formen
Fyllning
200 g tärnat pumpakött
1 1/4 dl grädde
3/4 dl Dansukker Rörsocker
1 ägg
1 äggula
1/4 tsk kanel
1/4 tsk ingefära
Instruktioner
Blanda snabbt samman alla ingredienser till degen. Lägg i en plastpåse och låt vila i kylskåp i en timme. Smörj en avlång pajform ca 13x36 cm.
Lägg pumpaköttet tillsammans med 1 dl vatten i en kastrull och sjud under lock i ca 15 minuter. Häll upp i en sil och låt rinna av väl.
Mixa eller mosa pumpaköttet. Blanda grädde, rörsocker, ägg, kanel och ingefära i pumpaköttet.
Kavla ut degen mellan plastfilm. Lägg över degplattan i pajformen och tryck till den. Skär till kanten så den blir jämn. Nagga med en gaffel.
Häll fyllningen i skalet och grädda pumpapajen mitt i ugnen i 200° i ca 1 timme.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.
Sirapsskolan
Sätt smak på ditt godis, dina desserter och bakverk med någon av våra sirapar, de enda som är odlade och tillverkade i Sverige. Förutom att du stödjer svensk betodling, så gör sirapen att brödet jäser bättre, kakan håller sig färsk längre och att smakerna lyfter i både drinkar, bakverk och matlagning.
Julgodis
Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet. Oavsett om du gillar det klassiska julgodiset eller de mer avancerade alternativen så har vi receptet.
Juldrycker
Julhelgen bjuder på många tillfällen att träffas och mingla, med något gott att dricka i handen. Här är förslag för både stora och små julfirare.
Julens godaste paket
De absolut finaste julklapparna är hemmagjorda. Öppna tomteverkstad i köket och känn hur julstämningen sprider sig när du gör din egen ätbara julklapp – perfekt som adventspresent eller under granen.
Julbak med variation
Julen är glädjens högtid. Och fikans! Baka vackra kakor att njuta av. Fyll brödburken med bullar och kakor, så har du alltid något gott att bjuda på till kaffet.
Juliga desserter
Mitt i vintern doftar det av klementin och saffran, dofter som skvallrar om att det finns platser där det inte är lika mörkt och kallt som i Norden. Här kommer lite fler goda smakkombinationer att överraska med efter julmaten.