Ingredienser
Pumparutor
5 dl butternutpumpa (ca 1/3 pumpa)
1 msk smör
1/2 dl ströbröd
4 ägg
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
Toscatäcke
100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 msk Dansukker Ljus Sirap
100 g mandelspån
Marängspöken
4 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 krm salt
svart strössel (spökets ögon)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Skala och riv pumpan. Smörj och bröa en långpanna med måtten 25 x 30 centimeter.
Vispa ägg och socker i en stor bunke tills det blir ljust och luftigt. Rör ner pumpan och oljan.
I en annan bunke blandar du vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kanel, kardemumma och ingefära.
Häll över den torra mixen i ägg- och sockerblandningen och rör samman. Rör till en jämn smet och hall sedan över i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Förbered under tiden toscatäcket.
Förbered toscatäcket. Koka samman smör, vispgrädde, strösocker och sirap på medelvärme i en kastrull under konstant omrörning. Den ska få en lätt gyllenbrun färg men var försiktig så att det inte bränner i botten.
Ta från värmen och rör ner mandelspånen. Fördela toscasmeten ovanpå kakan och grädda mitt i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gör under tiden dina marängspöken. Separera äggula och äggvita.
Häll äggvitor, socker och salt i en värmetålig skål och sätt den över ett vattenbad. Vispa lite lätt tills att alla sockerkristaller har lösts upp.
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen tjocknat och svalnat. När skålen går att vända upp och ner är marängen tjock nog.
För över marängsmeten i en spritspåse och klipp i hörnet. Spritsa ut maränger ovanpå kakan och sätt dit strössel som spökets ögon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Rabarberdags
Nu skjuter rabarberna i höjden och det är dags att skörda de första mjälla stjälkarna. Rabarberpaj är en klassiker, men det finns en mängd andra läckra användningsområden.

Gör din egen glass
Varför köpa glass om du kan göra den helt själv? Använd Glykossirap som ger glassen en krämig och mjuk konsistens. Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Försommarfika
Duka upp för en försommarfika i solen! Här har vi samlat våra bästa recept på bakverk och drycker för en härlig eftermiddag på balkongen, i parken eller i trädgården.

Tårtor till vårens fester och firanden
Bjud på en härlig tårta till säsongens firanden så som student, skolavslutning, konfirmation och andra festliga tillfällen. Här hittar du inspirerande tårtor för vårens och sommarens fester!

Goda grillsåser, marinader och rubs
Sätt lite extra piff på grillkvällen med en riktigt god hemmagjord sås som tillbehör. Här hittar du snabbfixade såser för alla tillfällen.

Baka i långpanna
Att baka i långpanna är både enkelt och praktiskt och framför allt blir det ju så mycket av ditt bak. Perfekt om du ska ha kalas eller bjuda på fika på jobbet.