Ingredienser
Pumparutor
5 dl butternutpumpa (ca 1/3 pumpa)
1 msk smör
1/2 dl ströbröd
4 ägg
3 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1 dl rapsolja
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
Toscatäcke
100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 msk Dansukker Ljus Sirap
100 g mandelspån
Marängspöken
4 äggvitor
2 1/2 dl Dansukker Svenskt Strösocker
1/2 krm salt
svart strössel (spökets ögon)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 °C.
Skala och riv pumpan. Smörj och bröa en långpanna med måtten 25 x 30 centimeter.
Vispa ägg och socker i en stor bunke tills det blir ljust och luftigt. Rör ner pumpan och oljan.
I en annan bunke blandar du vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker, kanel, kardemumma och ingefära.
Häll över den torra mixen i ägg- och sockerblandningen och rör samman. Rör till en jämn smet och hall sedan över i långpannan.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Förbered under tiden toscatäcket.
Förbered toscatäcket. Koka samman smör, vispgrädde, strösocker och sirap på medelvärme i en kastrull under konstant omrörning. Den ska få en lätt gyllenbrun färg men var försiktig så att det inte bränner i botten.
Ta från värmen och rör ner mandelspånen. Fördela toscasmeten ovanpå kakan och grädda mitt i ugnen i ytterligare 10 minuter. Ta ut och låt svalna.
Gör under tiden dina marängspöken. Separera äggula och äggvita.
Häll äggvitor, socker och salt i en värmetålig skål och sätt den över ett vattenbad. Vispa lite lätt tills att alla sockerkristaller har lösts upp.
Ta bort skålen från värmen och vispa med en elvisp tills marängen tjocknat och svalnat. När skålen går att vända upp och ner är marängen tjock nog.
För över marängsmeten i en spritspåse och klipp i hörnet. Spritsa ut maränger ovanpå kakan och sätt dit strössel som spökets ögon.
Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Från buske till burk!
Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda sommargrönsaker
Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Safta i sommar
Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbär – skogens bästa bär
Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommonplock
Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärslyx
Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.