Pumpasoppa med spöken

Dekorera din pumpasoppa till Halloween med läskiga spöken av ägg. Skär ut ögon av oliver och sätt på spöket, familjen kommer att älska din pumpasoppa.

4 port

Betyg (4 st)

Sätt betyg

Ingredienser

1 kg pumpa
300 g gul lök
3-4 vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 msk Dansukker Farinsocker
1 liter mjölk
2 dl vatten
4 msk grönsaksfond
1 citron, saften
salt, peppar

Garnering
4 hårdkokta ägg
svarta oliver

Instruktioner

Skala och tärna pumpa, lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja och farinsocker i en gryta. Tillsätt pumpa, mjölk, vatten och fond. Sjud i 10-15 minuter. Mixa soppan. Tillsätt citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Skär en bit av bottnen på äggen så att de kan stå upp i tallrikarna. Skär ut ögon av svarta oliver och tryck fast på äggen. Ställ ett ägg i vardera av fyra tallrikar. Häll försiktigt soppan runt ägget. Servera genast.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sylt och marmelad med Syltsocker

Från buske till burk!

Ta vara på sommarens frukter och bär och spana in våra läckra recept på sylt och marmelad. Perfekta att ha på frukostmackan, i yoghurten eller till pannkaksbuffén. Med hjälp av syltsocker är det extra enkelt att njuta av dina hemgjorda, läckra sylter och marmelader.

Inlagda gurkor

Inlagda sommargrönsaker

Spara ner en liten bit av sommaren i en burk. Med inlagda sommargrönsaker förlänger du smaken av sommaren. Perfekta att använda till sena grillkvällar. Följ recepten så har du snart kylen fylld med hemgjorda, inlagda sommargrönsaker!

Saft

Safta i sommar

Passa på att safta i sommar och spara ner dina favoritbär och frukter på flaska! Att safta är mycket enklare än vad man tror, se nedan för att bli inspirerad av våra härliga recept. Saften kan du servera omedelbart eller lagra för kommande mörka årstider. Förvara kallt eller i frysen.

Blåbärssylt

Blåbär – skogens bästa bär

Blåbär är väl ändå skogens bästa bär. Blåbärssäsongen brukar ta fart i juli och kan sträcka sig en bit in på hösten. Ta vara på skogens blåbär och använd för att baka paj, göra sylt och kräm.

Plommongalette med mandelspån

Plommonplock

Plommon är en av våra vanligaste trädgårdsfrukter och är goda att göra desserter och marmelader på. Varför inte göra en härlig plommonmarmelad eller plommonchutney att servera till ostbrickan? Eller testa vår härliga plommonpaj.

Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärslyx

Lyxa till det med björnbär i sommar! Björnbär passar utmärkt i bakverk, smoothies, sylt och saft. Dessutom är det extra fint att använda som dekoration och garnering. Björnbär växer under sensommaren och tidig höst.