Rågbröd

Rågbröd är gott till mycket. Baka ditt eget rågbröd med brödsirap och njut av en skiva till frukosten eller som tillbehör till sillen och äggsalladen.

1 bröd

Betyg (27 st)

Ingredienser

4 dl rågsikt
1 1/2 dl grahamsmjöl
2 dl rågkross
1 dl solrosfrön
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
2 tsk bikarbonat
1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
6 dl filmjölk

Instruktioner

Blanda samtliga torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt samman till en smet. Häll upp smeten i en smord, avlång form. Fyll inte till mer än 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 ºC i cirka 90 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Härliga jordgubbstider

Låt dig inspireras av våra recept med jordgubbar som ingrediens.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.