Rågbröd

1 bröd
Rågbröd är gott till mycket. Baka ditt eget rågbröd med brödsirap och njut av en skiva till frukosten eller som tillbehör till sillen och äggsalladen.
Rågbröd
Betyg: (19st)

Ingredienser

  • 4 dl rågsikt
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 2 dl rågkross
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 msk brödkrydda
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1/2 dl Dansukker Mörk Sirap
  • 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 6 dl filmjölk

Blanda samtliga torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt samman till en smet. Häll upp smeten i en smord, avlång form. Fyll inte till mer än 2/3 och grädda mitt i ugnen i 175 ºC i cirka 90 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker