Rågbullar med russin

24 stycken

1,5 timme

Betyg (0 st)

Ingredienser

50 g jäst
6 dl mjölk
3/4 dl Dansukker Brödsirap
2 tsk salt
1 tsk mald anis
7 dl fint rågmjöl
1 dl russin
ca 7-8 dl rågsikt

Instruktioner

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 °C. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, salt och anis. Rör i rågmjölet och russinen. Arbeta in rågsikt tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar som rullas ut till längder. Skär varje längd i 12 bitar. Rulla bitarna till avlånga bullar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 8 minuter.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.