Rågbullar med russin

24 stycken 1,5 timme
Rågbullar med russin
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl mjölk
  • 3/4 dl Dansukker Brödsirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk mald anis
  • 7 dl fint rågmjöl
  • 1 dl russin
  • ca 7-8 dl rågsikt

Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37 °C. Häll mjölken över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt sirap, salt och anis. Rör i rågmjölet och russinen. Arbeta in rågsikt tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i två delar som rullas ut till längder. Skär varje längd i 12 bitar. Rulla bitarna till avlånga bullar. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Grädda mitt i ugnen i 250 °C i cirka 8 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker