Rabarber-jordgubbssylt/marmelad

Finns det något godare än rabarber och jordgubbar? Gör din egen rabarber- och jordgubbssylt eller marmelad, hur gott som helst.

Betyg (38 st)

Ingredienser

750 g (1 1/2 liter) putsad rabarber i bitar
750 g (1 1/2 liter) rensade jordgubbar i bitar
saft och rivet skal från 1 citron, gärna obesprutad
1 kg Dansukker Syltsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Instruktioner

Blanda samtliga ingredienser i en gryta och låt stå över natten. Koka i 5 minuter under omrörning. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Fyll ända upp till kanten och sätt på varma, väl rengjorda lock. Förvara mörkt och svalt.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Jul med smak av svensk sirap!

Här bjuder vi på våra godaste recept som förgyller både lussefika, glöggmingel, tomte-väntan och julbord. Alla är bakade och blandade med Sveriges enda svenska sirap – Dansukkers. Njut!

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!

Pepparkakor

Finns det något bättre än doften av nybakade pepparkakor? Ja, det skulle väl i så fall vara smaken av dem.

Julgodis

Julgodis är ett måste för alla som gillar sötsaker. Duka fram hemgjord knäck, kola, praliner och tryfflar på godisbordet.

Baka med saffran

Saffran har en härlig rund och aromatisk karaktär som passar perfekt i bakning och är en uppskattad krydda världen över.

Julens godaste recept

Det är få tider på året som är så mysiga som runt jul. Här hittar du julens bakverk, godis, pyssel, drycker, mat och desserter.