Rabarber- och jordgubbskräm

Rabarber- och jordgubbskräm har en tydlig smak av sommar. Denna rabarber- och jordgubbskräm passar både som efterrätt och mellanmål. Servera gärna tillsammans med mjölk eller kardemummaglass. Tillsätt syltsocker för en fastare kräm med längre hållbarhet.

4 portioner

20 minuter + 2 timmar kylskåp

Betyg (6 st)

Ingredienser

250 g jordgubbar
250 g rabarber, hackad
1/2 msk citronsaft
125 g Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Koka jordgubbar, rabarber och citronsaft i 2 minuter. Tillsätt syltsocker. Koka ytterligare i 5 minuter.

Häll krämen på en varm, väl rengjord glasburk.

Låt svalna och ställ sedan i kylen tills krämen tjocknat.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Sprid kärlek på Alla Hjärtans Dag

Bjud på fika med något extra gott som är en fröjd såväl för ögat som för gommen. Och din Valentin blir garanterat glad.

Säsong för Semlor

Semlor, eller fastlagsbullar, finns i en rad olika varianter. Inspireras av våra recept och bjud på egna semlor.

Vinterutflykter

Fyll på med energi i sportlovsbacken. Här har vi samlat goda recept som passar perfekt till utflykten och kan enkelt packas i termosen och ryggsäcken.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Det enda svenska strösockret!

Nu har vi tagit fram en ny design på vårt Från Sverige-märkta strösocker. Allt för att göra det enklare för dig att välja svenskt!