Rabarber- och jordgubbskräm

Rabarber- och jordgubbskräm har en tydlig smak av sommar. Denna rabarber- och jordgubbskräm passar både som efterrätt och mellanmål. Servera gärna tillsammans med mjölk eller kardemummaglass. Tillsätt syltsocker för en fastare kräm med längre hållbarhet.

4 portioner

20 minuter + 2 timmar kylskåp

Betyg (6 st)

Ingredienser

250 g jordgubbar
250 g rabarber, hackad
1/2 msk citronsaft
125 g Dansukker Syltsocker

Instruktioner

Koka jordgubbar, rabarber och citronsaft i 2 minuter. Tillsätt syltsocker. Koka ytterligare i 5 minuter.

Häll krämen på en varm, väl rengjord glasburk.

Låt svalna och ställ sedan i kylen tills krämen tjocknat.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Baka med sommarens bär

Baka med sommarens bär och bjud på något hembakat till kalaset.

Magiskt god Morotsbulle med frosting

Elsa Billgren och Sofia Wood har tagit fram ett helt nytt bakverk som är härligt saftigt, goffigt, kryddigt och alldeles underbart. Ett recept du inte vill missa!

Himmelska hallon

Våra himmelska hallon är med sin söta smak perfekt till bakverk och desserter.

Gör din egen glass

Här har vi samlat våra bästa glassrecept, men experimentera gärna fram dina egna favoriter!

Syltskolan

I vår Syltskola hittar du alla tips om hur du kokar sylt, frågor och svar och recept.

Sommardesserter

När det är varmt är det extra gott att bjuda på en sötsyrlig och fräsch sommardessert som avslutning på grillkvällen eller sommarfesten.