Rabarber- och jordgubbskräm

4 portioner 20 minuter + 2 timmar kylskåp
Rabarber- och jordgubbskräm har en tydlig smak av sommar. Denna rabarber- och jordgubbskräm passar både som efterrätt och mellanmål. Servera gärna tillsammans med mjölk eller kardemummaglass. Tillsätt syltsocker för en fastare kräm med längre hållbarhet.
Rabarber- och jordgubbskräm
Betyg: (0st)

Ingredienser

  • 250 g jordgubbar
  • 250 g rabarber, hackad
  • 1/2 msk citronsaft
  • 125 g Dansukker Syltsocker

Koka jordgubbar, rabarber och citronsaft i 2 minuter. Tillsätt syltsocker. Koka ytterligare i 5 minuter.

Häll krämen på en varm, väl rengjord glasburk.

Låt svalna och ställ sedan i kylen tills krämen tjocknat.

Receptet är framtaget av

Dansukker