Rabarber- och jordgubbssoppa

Rabarber- och jordgubbssoppa, så läckert. Servera din rabarber- och jordgubbssoppa som mellanmål eller dessert och njut!

4 portioner

Betyg (0 st)

Ingredienser

150 g rabarber i bitar
4 dl vatten
1 kanelstång
1 tsk potatismjöl
1/2 dl vatten
1/2 liter jordgubbar
1/2-3/4 dl Dansukker Fruktsocker

Instruktioner

Lägg rabarber, vatten och kanelstång i en kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter. Rör ut potaismjölet i vattnet och red av soppan. Ta upp kanelstången. Mixa jordgubbarna och vispa ner moset i soppan. Kyl. Smaka av med fruktsocker. Servera gärna en liten kaka eller skorpa till soppan.

Har du några frågor rörande våra produkter, recept eller annat så svarar vi gärna.

Våffeldagen

Den 25 mars firar vi Våffeldagen. Och vad passar då bättre än att bjuda på frasiga, nygräddade våfflor med hemmagjord sylt.

Påskens godsaker

Här hittar du både bakverk, godis och desserter för en riktigt glad påskhelg.

Pannkakor

Barn älskar pannkakor. Och det gör vuxna med. Pannkakor är perfekta som mellanmål, utflyktsmat, brunch eller efterrätt – och så är de lätta att variera med olika goda tillbehör.

Citrusmarmelader

Finns det något godare än att börja morgonen med hemlagad marmelad på smörgåsen. Låt säsongens citrusfrukter inspirera dig.

Värmer gott när det är kallt

Varma drycker är bra under alla årstider i vårt lynniga, nordiska klimat. Men framförallt uppskattas de att värma sig med på vintern efter en tur i skidbacken.

Se till att du har svenskt socker i påsen.

När du väljer vårt svenska strösocker bidrar du till att stötta skånska sockerbetsodlare samtidigt som Sveriges inhemska produktion av livsmedel bevaras och stärks. Något som är viktigare än någonsin just nu. Läs varför här.